Een rolstoelbus is een groot voertuig. Een scootmobiel kan dat in verhouding tot bepaalde rolstoelen ook zijn. Maar dat betekent niet dat je meteen een grote bus nodig hebt om een scootmobiel te kunnen vervoeren. Dat gaat ook al met enkele aanpassingen in de (rolstoel)auto.  Een reguliere auto kan hier ook al voor geschikt zijn. Dat betekent dat grote aanpassingen en/of aankopen betreft je huidige vervoersmiddel misschien niet eens nodig zijn: misschien heeft je huidige auto ook al alles wat er nodig om eenvoudige aanpassingen door te kunnen voeren.

Geen rolstoelbussen: de eigen auto.

Je hebt dus geen rolstoelbussen nodig als je een scootmobiel wil vervoeren.  Met een beetje geluk past de scootmobiel wat formaat betreft al in de auto. Maar dan is het natuurlijk de vraag hoe zo’n zwaar apparaat veilig de auto in kan. Daar zijn speciale takelliften of scootmobielliften voor.  Als de scootmobiel extra zwaar is, kan deze nog worden vastgezet met speciale gordels. Hoe dan ook is een grote auto meestal in staat om een scootmobiel veilig te vervoeren. Zo kan je zonder zorgen overal heen met de scootmobiel zonder steeds opnieuw speciaal vervoer te hoeven regelen.

Rolstoelbussen zijn overbodig voor de scootmobiel

Rolstoelbussen zijn dus niet nodig voor een scootmobiel, want een grote auto biedt meestal al uitkomst. Nadat de speciale aanpassingen zijn gedaan, kan de auto wel als bus dienen: net als een lijnbus kan hij je brengen naar de leukste bestemmingen voor een gezellig uitje. De stad, een mooi wandelpad of zelfs een vakantiebestemming. Met een aangepaste auto kom je met de scootmobiel alsnog overal waar je graag heen wil. Je hoeft niet meer te wachten tot een grote bus je een keer per jaar naar een spannend uitje brengt, je pakt gewoon de eigen auto en gaat naar de uitjes toe.