Vier voordelen synchromodaliteit voor het bedrijfsleven

 

Transport is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering van haast elke onderneming. Het gaat dan niet alleen om de manier waarop het personeel zich naar het werk begeeft of zich gedurende dag van de ene locatie naar de andere verplaatst. In de meeste gevallen zal een onderneming ook goederen moeten laten vervoeren van elders naar het eigen adres of van de eigen locatie naar het adres van een klant die een bestelling geplaatst heeft. Om die reden beschrijf ik in de volgende alinea’s welke voordelen het kiezen voor synchromodaaltransport voor het bedrijfsleven heeft.

 Voordelen synchromodaliteit bedrijfsleven

  1. Efficiënter werken: synchromodaliteit toepassen bij het vervoeren van goederen zal ondernemers helpen om:

– hun tijd beter in te delen,

– efficiënter om te gaan met bedrijfsvoertuigen en

– toch hun doelen te bereiken.

Een ondernemer zal namelijk niet langer afhankelijk zijn van het tijdschema van de NS indien hij een lading vracht te vervoeren heeft. Hij kan er voor kiezen tot een bepaald punt zijn goederen met een vrachtwagen te laten transporteren om het van daaruit ( indien de omstandigheden zich er voor lenen) met een vrachtboot naar de eindbestemming te laten transporteren.

  1. Kosten besparend: doordat tijdens het vervoer van de goederen alle opties open blijven staan, kan zo een ondernemer op elk gewenst moment switchen van modaliteit en daarmee zijn kosten verlagen. Het uren nutteloos staan wachten in een file gaat hiermee tot het verleden behoren.
  2. Verbeterde netwerken: Synchromodaliteit werkt pas goed wanneer alle betrokkenen continue met elkaar in overleg zijn.Dit komt het onderlinge contact ten goede en zorgt er voor dat eerdere concurrenten ondersteuners worden van elkaar.Bij een dergelijke samenwerking is het gezamelijk vullen van een vrachtcontainer om zo tijd te besparen, geen vreemde zaak. Ook leidt een verbeterde samenwerking in de meeste gevallen tot de oprichting van belangengroepen die op hun beurt verbeterde wetgeving en een beter op de ontwikkelingen binnen de sector afgestemd beleid, kunnen afdwingen.
  3. Grotere klanttevredenheid: klanten keren alleen terug wanneer ze er op kunnen vertrouwen dat hun bestellingen op de afgesproken dag en tijd bezorgd zullen worden. Synchromodaal goederenvervoer maakt het voor logistieke medewerkers gemakkelijker om flexibeler om te gaan met zowel de beschikbare tijd als met de aanwezige mogelijkheden om orders  af te handelen. Dit resulteert in een tevreden klantenkring die zo een bedrijf ook aan anderen aanbeveelt, waardoor de  omzet aan het einde van het jaar, hoger zal blijken te zijn.