De logistieke sector is iets waar al heel lang activiteit in is, logistiek bestond al in de middeleeuwen en werd dus uitgeoefend met paard en wagen bijvoorbeeld. Omdat er dus al zo lang logistieke activiteiten zijn is er heel veel veranderd en vernieuwd in deze sector. In dit blog hebben we 3 innovaties voor je op papier gezet.

De Heftruck

De komst van de heftruck heeft in de logistieke sector een hoop veranderd, er konden dankzij deze machine een hele hoop dingen ander aangepakt worden. Hieronder hebben we een paar voorbeelden hiervan genoteerd. 

Zware ladingen vervoeren

Sinds de komst van de heftruck konden er makkelijker zwaardere ladingen vervoerd worden, denk hierbij aan het laden en lossen bijvoorbeeld.

Magazijnen konden anders ingericht worden

Omdat de heftruck dus ook goederen in de lucht kon tillen konden alle opslagplaatsen anders ingedeeld worden. In plaats van alles in de lengte op te slaan kon het nu ook in de hoogte, dit was een aardige innovatie op het gebied van de magazijnen.

De board computer

Dit is een systeem voor op de vrachtwagen hierin kan een chauffeur meerdere dingen noteren, maar hiermee kan de persoon op het kantoor ook zien waar de wagen zich bevindt. Dit is een grote innovatie op het gebied en in de sector van de transportbedrijven, je kan dus zo in de gaten houden waar de lading is en als er vertraging is kan je dat melden bij de klant die de lading moet ontvangen. Dit systeem zorgt er dus voor dat er veel soepeler maar met name efficiënter gewerkt kan worden door zowel de chauffeur als het transportbedrijf. Via de tach graaf app kan de chauffeur ook zijn uren noteren en dus aangeven. Dit moet de chauffeur kunnen aangezien hij of zij maar een bepaald aantal uur achter het stuur mag zitten. Dit is bepaald en staat in de wet, dit heeft uiteraard te maken met de veiligheid van de bestuurder zelf en de andere weggebruikers. Het is simpelweg gewoon niet verantwoord om zo lang door te rijden met zo’n grote wagen en een belangrijke lading. Als een vrachtwagen een ongeluk krijgt kan het uren files veroorzaken en dat zorgt voor alsmaar meer en meer problemen de rest van de dag.

Voor meer info over dit trackings systeem kijk dan even op Data 2 track