De hedendaagse logistiek wordt gedragen door machines en geautomatiseerde apparaten, wat voor apparaten zijn vandaag de dag echt onmisbaar en ik welke logistieke sector komen we ze het meeste tegen? In dit blog proberen we je hier antwoord op te geven en wie weet staat het perfecte apparaat voor jouw bedrijf er wel tussen. Dat zou natuurlijk de ultieme win win zijn als dat de uitkomst wordt van dit blog.

Heftruck

De heftruck is denk ik vandaag de dag verreweg het meest bekende logistieke middel dat er is, op elke bouwplaats of in elk magazijn vind je er wel een. De heftruck kan voor verschillende dingen gebruikt worden denk hierbij bijvoorbeeld aan dingen optillen. 

Omdat de heftruck een vork arm heeft kan deze pallets optillen en in een hoge stelling plaatsen in een magazijn. En natuurlijk kan je met dezelfde arm de pallet ook uit de stelling halen. Verder is het ook een makkelijk hulpmiddel om natuurlijk zware dingen door een magazijn of over een bouwplaats mee te vervoeren.

Stapelaar

Een stapelaar is eigenlijk een heftruck die met de hand bestuurd kan worden, het is een pompwagen met een heftruck arm. Natuurlijk is deze arm wel kleiner dan op een normale heftruck en kan deze ook minder gewicht tillen dan die van een heftruck. Een stapelaar is erg populair vandaag de dag in de logistieke wereld. Het is een ideaal product dat niet alleen maar door grote logistieke bedrijven gebruikt wordt. Juist omdat het zo makkelijk te besturen is en het klein en wendbaar is komt het goed van pas bij kleinere bedrijven. Ook zeker niet alleen in de logistieke sector. Een stapelaar kan ook goed gebruikt worden in bijvoorbeeld een bouwmarkt of een supermarkt. Het is immers een pompwagen met een wat geavanceerdere hef arm die meer kan tillen. Hetzelfde geldt voor de handpallettrucks, deze 2 dingen lijken een beetje op elkaar alleen is de ene echt meer bedoeld voor puur en alleen pallets liften. Oftewel is dit dus voor kleinere bedrijven een heel handig hulp middel, het werkt fijner dan een normale hand pompwagen en het is ook een stuk minder zwaar. Dat maakt de stapelaar dus onmisbaar in de logistieke sector.