Ben je van plan om met jouw auto op vakantie te gaan? dan doe je er verstandig aan om de nodige voorbereidingen te treffen. Zo moet je jouw auto even goed na laten kijken, moet je de banden op spanning brengen en moet je de vloeistoffen goed controleren. Nadat je dat gedaan hebt, kun je al met een geruster hart op vakantie.

Om het helemaal goed te doen, is het ook nog aan te raden om naar jouw auto verzekering te kijken. Deze verzekering moet dekkend zijn, moet passend zijn en moet ook nog in het buitenland geldig zijn. Mocht jouw autoverzekering niet helemaal naar wens zijn, kun je mogelijk nog tijdig van autoverzekering wisselen.

Kijk goed naar de volledige dekking

Alle soorten autoverzekeringen hebben hun eigen dekking. Dit betekent dat sommige verzekeringen in alle Europese landen geldig zijn, terwijl andere verzekeringen dat juist niet zijn. Voordat je op vakantie gaat, is het goed om dit in de polisvoorwaarden van jouw autoverzekering na te kijken. Mocht onverhoopt blijken dat jouw autoverzekering niet in alle Europese landen geldig is, kun je wellicht nog op tijd overstappen.

Check of je de groene kaart hebt

Als je met jouw auto naar het buitenland gaat, is het ook van belang om een groene kaart bij je te hebben. In het buitenland dient deze groene kaart min of meer als bewijs dat jouw auto verzekerd is. Bovendien vind je op deze groene kaart ook precies in welke landen jouw auto verzekerd is. Ga dus goed na of je de groene kaart in jouw auto hebt liggen. Als dit niet het geval is, kun je de groene kaart altijd nog bij jouw verzekeringsmaatschappij opvragen.

Kijk goed naar eventuele hulpverlening

Op het moment dat je een flink stuk met jouw auto gaat rijden, loop je altijd een bepaald risico. De band van jouw auto kan lek raken of je kunt in een aanrijding terechtkomen. Mede daarom is het aan te raden om goed naar eventuele hulpverlening te kijken. Rijd je bijvoorbeeld in een Audi? Dan kun je kijken naar een Audi verzekering, waarin mogelijk ook al direct hulpverlening opgenomen zit.