Een parkeerplaats of parkeergarage zijn plekken waar iedereen met een auto regelmatig komt. Toch zijn dit soms niet de meest veilige plekken. In sommige gevallen hangt er een erg nare sfeer en een is er veer criminaliteit. Een aspect dat hier vele invloed op heeft is parkeerplaatsverlichting. Een goede verlichte parkeerplaats kent namelijk vele positieve effecten. In deze blog worden deze positieve effecten behandeld. Vragen als waarom een goede parkeerplaatsverlichting zo belangrijk is en welke negatieve effecten het tegengaat zullen in deze blog worden beantwoord.

Een goede parkeerplaatsverlichting zorgt voor minder criminaliteit

Een parkeerplaats dat niet goed is verlicht voelt niet als veilige plek. Dat is ook precies de reden dat hier veel criminaliteit is. Het is er donker en je kunt snel wegwezen. Er worden op slecht verlichtte parkeerplaatsen dan ook vele fietsen of auto’s gestolen of vernield, ook zijn parkeerplaatsen erg populair onder drugdealers. Met een goede parkeerplaatsverlichting zal criminaliteit tegen worden gegaan.

Een goede parkeerplaatsverlichting is beter voor de zaken

Vele bedrijven hebben ook een eigen parkeerplaats of parkeergarage. Voor deze bedrijven is parkeerplaatsverlichting cruciaal. Stel, u heeft een op uw bedrijf een belangrijk gesprek met een zakelijke relatie. U wilt op deze relatie een goede indruk achterlaten, zo zal alles tot in de puntjes goed voorbereid moeten zijn. Als er één ding is wat erg belangrijk is voor een goede indruk dan is het dat de persoon zich veilig voelt. Als de persoon na het gesprek over een donkere en enge parkeerplaats terug moet lopen naar de auto, dan zal dit geen goede indruk achterlaten. Als de parkeerplaatsverlichting echter goed geregeld is zal dit een veilig gevoel op haar overbrengen, en dat is goed voor de zaken.

Minder ongelukken

Het laatste positieve effect dat een goede parkeerplaatsverlichting met zich meebrengt is dat er minder ongelukken zullen zijn. In een donkere parkeerplaats zal er eerder schade aan auto’s gemaakt worden en zullen minder snel mensen aangereden worden dan op een goed verlichtte parkeerplaats. Bijna op alle aspecten is een goed verlichtte parkeerplaats beter dan een slecht verlichtte parkeerplaats. Als u een bedrijf heeft met een eigen parkeerplaats, dan is het zeker de moeite waard om hier naar te kijken.