Anno 2021 is het ontwikkelingen van koppelingen tussen systemen en websites erg belangrijk. Hiervoor wordt onder meer AFAS vaak gebruikt. Dit is een softwareoplossing die je kunt toepassen voor het beteren van administratie bedrijfsprocessen van je bedrijf, wat je doet vanuit een database. Het is mogelijk om AFAS te koppelen met je eigen site met behulp van Salure. Zo kun je alles vanuit 1 systeem beheren, hartstikke efficiënt! Ook kun je hierbij gebruik maken van AFAS koppelingen. In dit artikel kun je lezen waarom je hiervoor moet kiezen.

Wat zijn de mogelijkheden voor AFAS koppelingen?

Tussen het AFAS systeem en een koppeling zijn er diverse mogelijkheden. Daarover lees je in het onderstaande overzicht meer:

  • Je hebt altijd een up-to-date overzicht met werknemers op je site doordat je de nieuwe personeelsleden toevoegt in AFAS. Je site haalt deze data op en toont daardoor de correcte data.
  • Via je site kunnen contactaanvragen ingediend worden. Vervolgens worden ze verstuurd naar AFAS. Dit systeem zorgt er daarna voor dat ze bij de juiste persoon binnen je bedrijf komen.
  • Je kunt binnen AFAS een nieuwsflor gebruiken. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een reviewronde. Aan een persoon geef je dit aan of dit live mag. Je kunt op je site dan alleen maar de live berichten lezen.
  • Organiseert je bedrijf evenementen die al toegevoegd zijn in AFAS? Met een koppeling kun je deze events uitlezen.

Wat zijn de voordelen van AFAS koppelingen?

Het is dus mogelijk een koppeling tussen je site en het AFAS systeem te creëren, wat diverse voordelen biedt. Hieronder vind je daar een paar voorbeelden van.

Historische content

Zit er al content in je database? Je wilt dit niet handmatig overzetten in je nieuwe website. Met een koppeling kun je dit vermijden, dit zorgt er namelijk voor dat je huidige database automatisch uitgelezen en verwerkt wordt. Dit scheelt niet alleen veel tijd, maar het is ook nog eens goed voor je positie in Google doordat de artikelen op je oude website die al geïndexeerd zijn zo bewaard worden.

Centraal punt

Als je meerdere systemen gebruikt, moet je je content ook moeten beheren op diverse plekken. Dit is veel werk waar je niet echt op zit te wachten. Gebruik daarom een AFAS koppeling, want hierdoor komen alle activiteiten samen op een centraal punt. Ook dit bespaart weer tijd doordat je niet alles dubbel vast hoeft te leggen. In een bericht op je site kun je bijvoorbeeld een link wijzigen, maar dit wordt dan ook direct op alle andere plaatsen binnen je website gedaan.

Huidige processen

Mogelijk gebruik je al processen bij aanvragen die je ontvangt van potentiële klanten of partners. Het is dus mogelijk om met een AFAS koppeling dit te doen zodat er een formulier ingevuld kan worden op je website. Als dit gedaan wordt door iemand wordt er een mail gestuurd naar de klantenservice door AFAS. Ook wordt in je CRM oplossing direct een ticket aangemaakt, wat je dus niet meer handmatig hoeft te doen.