Er zijn een hele hoop verschillende soorten goederen die per vliegtuig worden vervoerd, hier zitten ook goederen bij waar er met heel veel zorg mee moet worden om gegaan. Denk hierbij aan goeden die een bepaalde tempratuur moeten behouden, brandbare stoffen, compact verpakte goederen. Al deze spullen moeten op een nette manier van A naar B worden vervoerd en daarvoor is dan ook expertise nodig om dit op de juiste manier toe doen. Als je een speciaal soort goederen gaat vervoeren dan wil je dit natuurlijk laten doen door een bedrijf dat er verstand van heeft. Wil je meer weten over het vervoeren van kwetsbare goederen? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Goederen vervoeren die licht ontvlambaar zijn

Er zijn een hoop verschillende soorten (chemische) stoffen en goederen die per luchtvracht worden vervoerd naar andere plekken in de wereld, en zo dus ook goederen die licht ontvlambaar zijn. Dit is natuurlijk heel gevaarlijk om te vervoeren in een vliegtuig en daarom wil je dit op de meest veilig mogelijke manier doen. Het bedrijf VRR.Aero heeft speciale vuurvaste containers die om goederen heen aangebracht kunnen worden om deze zo te beveiligen voor vuur, zowel van buiten af als van binnen uit.

Goederen vervoeren die gekoeld moeten blijven

Er zijn ook een hoop verschillende soorten goederen die gekoeld overgebracht moeten worden naar andere landen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld voedsel, maar ook aan verschillende soorten medicijnen of sommige dieren. Daarvoor heeft het bedrijf dan ook containers die met luchtvracht mee kunnen die op de gewenste koude tempratuur blijven gedurende de gehele vlucht. Zo blijven de goederen in de container op de juiste tempratuur tijdens het transport en zo blijven de goederen goed voor waarvoor deze bestemd zijn. Deze container kan op verschillende soorten tempraturen worden ingesteld.

Paarden vervoeren in een vliegtuig

Ook kan VRR ervoor zorgen dat een paard op een veilige manier van het ene land naar een ander land vervoerd kan worden. Paarden die overgevlogen moeten worden zijn vaak van hele hoge waarde, sommige paarden kosten dan ook wel meer dan 1 miljoen euro. Deze paarden worden dan in een speciaal ontworpen box voor paarden vervoerd om op deze manier hen te kunnen vervoeren dat zo min mogelijk stress oplevert voor het dier. Soms moeten de paarden namelijk na aankomst in het nieuwe land zelfs aan een wedstrijd meedoen.