Binnenlands vervoer is één ding, maar internationaal vervoer gaat vaak net iets anders te werk. Misschien moet je een belangrijk pakket per vliegtuig verzenden, waarbij bovendien verschillende manieren van vervoer gebruikt moeten worden. Als je een pakket internationaal moet verzenden,m bestaat een grote kans dat jouw pakket via luchtvervoer wordt verzonden. Dit lijkt misschien ingewikkeld, en gezien de extra kosten, bureaucratie en het passeren van verschillende grenzen is dat waarschijnlijk ook zo! Als je net begint met het verzenden van pakket via luchtvervoer, kunnen deze 3 tips je op weg helpen.

1. Besteed extra aandacht aan de verpakking

Jouw zending zal hoogstwaarschijnlijk een lange en zware reis naar het buitenland moeten maken, dus is het belangrijk om tijd en geld te investeren in het goed verpakken ervan. Het is belangrijk om te onthouden dat jouw pakket tijdens het vervoer en de levering door verschillende mensen zal worden behandeld. Dit betekent dat het gebruik van veel opvulmateriaal, plastic verpakkingen en stevige kartonnen buitenverpakkingen een professionele manier is om jouw goederen de extra opvulling en bescherming te geven die zij verdienen.

2. Controleer de afmetingen zorgvuldig

Zorg ervoor dat je de afmetingen van jouw lading nauwkeurig opneemt, vooral als het pakket met het vliegtuig reist! Voordat de lading klaar is om te worden vervoerd, moet jouw pakket namelijk zorgvuldig worden gecontroleerd. Controleer de afmetingen nog een laatste keer voor verzending  van de luchtvracht. Dit is niet alleen essentieel om extra kosten te vermijden, maar ook omdat nauwkeurige metingen heel hard nodig zijn om het brandstofverbruik van het vliegtuig tijdens de vlucht correct in te schatten. Als jouw aangegeven vrachtgegevens verschillen van die welke door de douane in aanmerking worden genomen, kan het zo zijn dat ze jouw vracht wordt vastgehouden totdat de vervoerder deze heeft geverifieerd.

3. Het correct invullen van de papieren

Bij lucht transport moet er vrijwel altijd rekening worden gehouden met een aantal speciale documenten die kunnen verschillen van de documenten die je normaal gesproken gewend bent voor binnenlandse zendingen. Doe jouw gedegen onderzoek en vraag de verzendleverancier om uit te vinden hoe je een commerciële factuur moet invullen waarbij de totale marktwaarde van jouw zendingen en de relevante belastingen worden opgeteld. Op deze manier kom je niet voor onverwachte kosten te staan en minimaliseer je het risico dat jouw pakket onnodige vertraging oploopt. Zo weet je zeker dat je zorgeloos aan de slag gaat met luchtvervoer!