In veel grote steden, waar weinig parkeerruimte is, ziet u steeds vaker een brommobiel. Vooral ouderen maken er gebruik van. Omdat men voor een brommobiel geen rijbewijs nodig heeft en hij ook gemakkelijk te parkeren is, worden ze vaak als boodschappenwagen gebruikt. Een brommobiel is een klein voertuig waarin u lekker binnen kunt zitten. Zorg wel dat u, voordat u een brommobiel aanschaft, eerst de juiste informatie inwint. Een brommobiel is niet goedkoop. De prijs van een brommobiel start bij ongeveer € 10.000,-. Vindt u hem te duur, dan zou u kunnen besluiten er een te leasen. Daarvoor betaalt u maandelijks een vast bedrag, maar daarbij zijn de kosten voor het onderhoud, reparatie en storingen bij de prijs inbegrepen. Voordat u er mee gaat rijden, moet u wel de verkeersregels weten. U mag met een brommobiel niet op een fietspad rijden en de maximumsnelheid bedraagt 45 km per uur. Voor het rijden met een brommobiel moet u 16 jaar zijn en een brommerrijbewijs hebben. Op een brommobiel rijbewijs staat AM4. Het cijfer 4 geeft het aantal wielen aan van het voertuig.

Een Ligier JS50 brommobiel aanschaffen

Bij Minicar Nederland bent u aan het juiste adres om een Ligier JS50 aan te schaffen. Het is een sportief en comfortabel model. Hij heeft een stille motor en doordat het design zo mooi is, zult u er snel verliefd op worden. De afwerking is luxe en de Ligier JS50 heeft een groot rijcomfort. De Ligier JS50 is met een rustige DCI-motor uitgevoerd en heeft een opvallend goede wegligging. Er zijn bij dit type meerdere uitvoeringen waaronder sportief en chic. Wanneer u een wat langere uitvoering wil hebben, kan dat door de Ligier JS50L te kiezen. Hij is voorzien van een goede ledverlichting.

Ligier JS60

De Ligier JS60 is een premium SUV onder de brommobielen. Dat wil zeggen dat hij een hogere instap heeft. Ook bezit hij een lage tildrempel en een riante uitrusting. In een Ligier JS60 mag u rijden met een autorijbewijs, maar ook met een AM-rijbewijs. U kunt er op provinciale wegen rijden met een snelheid van 45 kilometer per uur. Door de hogere instap is hij zeer geschikt ouderen. U heeft geen APK-keuring nodig en hoeft ook geen wegenbelasting te betalen.

Wat is Ligier?

Ligier is van oorsprong een Frans automerk. Ook is het een voormalig Formule 1-team en brommobielmerk. Het merk Ligier werd rond 1968 opgericht. De eerste jaren bouwde men raceauto’s en namen ze deel aan de 24 uur van Le Mans. Nu is het ook een zeer bekend en goed brommobiel merk dat steeds weer vernieuwingen ondergaat. Een brommobiel kopen van het merk Ligier zal u geen teleurstellingen opleveren.