Premium brandstoffen zijn benzine met een hoger octaangetal van rond de 95 of 98 die je kunt krijgen bij benzinestations waar ze goedkope brandstof. Goedkoop tanken Breda is een van deze plaatsen. Het octaangetal heeft betrekking op de compressie die optreedt in een cilinder van een benzinemotor. Het vertelt je hoeveel de brandstof kan worden gecomprimeerd voordat deze ontbrandt. Premium benzine kan meer worden gecomprimeerd dan standaard benzine. Een van de voordelen van het gebruik van premium brandstof is dat het het kloppen van je motor kan voorkomen. Kloppen kan schade veroorzaken aan delen van de zuiger en cilinder van je motor, wat de duurzaamheid kan aantasten.

Verhoog het aantal pk’s

Een ander voordeel van het gebruik van premium brandstof is het vermogen om het aantal pk’s (pk) te verhogen. Het verhoogt ook het mpg en vermindert de schade aan je motor.

Houd er rekening mee dat je auto motor alleen kan profiteren van premium brandstof als deze een krachtige motor is. Dit komt omdat high-performance auto’s meer mechanisch vermogen gebruiken, wat zorgt voor hogere compressieverhoudingen in de cilinders. Dus door premium brandstof met een hoger octaangetal te gebruiken is de brandstof in staat om grotere compressie te weerstaan. Hierdoor wordt het risico dat de motor van je auto gaat kloppen verminderd en neemt het aantal pk’s toe.

Verminder de CO2-uitstoot

Het gebruik van brandstof met een hoger octaangetal (premium brandstof) kan de prestaties en het kilometer rendement verbeteren en zelfs de CO2-uitstoot verminderen wanneer je voertuig hard aan het werk is, zoals bij het dragen van zware ladingen in de zomer of het slepen van een zware auto. Houd er echter rekening mee dat je waarschijnlijk weinig tot geen voordeel zult merken als je auto niet is ontworpen om premium brandstof te gebruiken. Elk voertuig model heeft een aanbevolen minimum octaangetal dat vaak ergens in de buurt van de tankdop staat gedrukt en er wordt van je verwacht dat je niet tankt met een lagere brandstofklasse dan de aanbevolen kwaliteit. Als je een nieuwste auto hebt en niet zeker weet welke brandstof je moet gebruiken, is het het meest logische om te tanken met 98 of hoger octaangehalte.