De logistieke sector groeit en een nieuwe generatie afgestudeerden ontwikkelt er snel interesse in. Er zijn logistiek medewerkers in bijna elke branche, van de detailhandel tot het bankwezen en de overheid. Ze zorgen voor verzending, distributie, opslag en snelle leveringen aan klanten in de particuliere sector. Zelfs in tijden van economische moeilijkheden is de logistieke sector blijven groeien, waardoor er banen zijn ontstaan in handmatig magazijnwerk en supply chain management. Als je de motivatie en vastberadenheid hebt om onderaan te beginnen en je omhoog te werken, dan is werken in logistiek wellicht iets voor jou. Als je nog niet overtuigd was, zijn hier een paar extra redenen waarom je zou moeten overwegen om in de logistiek te gaan werken.

Je zult je nooit vervelen

De ene dag werk je misschien met een kleine lokale startup en de volgende dag coördineer je misschien een grootschalig logistiek plan met een internationale onderneming. Het is niet overdreven om te stellen dat geen dag in de logistiek hetzelfde is. Het dynamische karakter van het werk zorgt voor een stimulerend en dankbaar beroep. In de logistieke sector bestaat er geen negen tot vijf. Elke dag brengt een nieuwe uitdaging met zich mee.

Mogelijkheden voor professionele vooruitgang

Elk kwalificatieniveau wordt gewaardeerd in de logistieke sector, van vrachtwagenchauffeurs tot operations managers en daarbuiten. Er is werk en doorgroeimogelijkheden voor iedereen, ongeacht opleidingsniveau.

Niet plaatsgebonden

Vanwege de afhankelijkheid van zoveel bedrijven en organisaties van logistiek, kan werken in de logistiek op verschillende locaties plaatsvinden. Je vaste werkplek kan van alles zijn, van een kantoor tot een productievloer tot een distributiecentrum. Er kunnen ook vooruitzichten zijn voor internationale reizen in de vorm van zakenreizen naar klanten of leveranciers. Werken met mensen van over de hele wereld kan je blootstellen aan nieuwe kansen en concepten.

Gebruik nieuwe technologieën

De komende jaren zullen naar verwachting opkomende technologieën zoals het internet der dingen, drones en zelfrijdende auto’s het bedrijf veranderen. In deze carrière draait alles om werken met geavanceerde technologie. Deel uitmaken van een zeer gedreven team dat het bedrijf vooruit helpt, is iets dat je zeker voldoening zal geven.

Betekenisvol werk

Veel personen binnen de toeleveringsketen van de organisatie zullen op jou vertrouwen als logistiek medewerker, om ervoor te zorgen dat het product op het juiste moment op de juiste plaats is, dat het transport arriveert en dat de juiste hoeveelheid voorraad wordt aangevoerd. Jouw harde werk en ijver maken de taken van alle anderen mogelijk, wat echt de moeite waard kan zijn.