Een co-packing specialist is een bedrijf dat de goederen van een klant verpakt. Door de productie uit te besteden aan een co-packer kunnen kleine bedrijven uitbreiden en aan de groeiende vraag voldoen zonder te investeren in hun eigen industriële omgeving. Dit kan een game-changer zijn voor bijvoorbeeld de voedingsindustrie. Vaak zijn kleine teams overbelast met productie en hebben ze geen tijd om zich te concentreren op verkoop, de belangrijkste drijfveer van hun bedrijf. Door hun ervaring en middelen ter beschikking te stellen, maken co-packers tijd vrij van kleine bedrijven, waardoor ze zich kunnen concentreren op marketing en merkuitbreiding.

Je recept is reproduceerbaar

Nadat je een recept honderd keer opnieuw hebt gemaakt, kun je het waarschijnlijk met je ogen dicht doen. In tegenstelling tot het produceren van je product in een thuis- of bedrijfskeuken, vereist industriële massaproductie buitengewoon uitgebreide recepten zonder verwarrende variabelen. Processen, apparatuur en de ingrediënten zelf kunnen een aanzienlijk effect hebben op het uiteindelijke product. Voordat je op zoek gaat naar een co-packer, moet je ervoor zorgen dat je een recept hebt dat goed kan worden uitbesteed aan co-packers.

Je hebt voldoende vraag

De verwachte vraag naar je goederen speelt een belangrijke rol bij de keuze om samen te werken met een co-packer. Zelfs de kleinste co-packers kunnen honderden of zelfs duizenden eenheden nodig hebben om een productierun op gang te brengen. Als de huidige vraag niet voldoende is om aan dit minimum te voldoen, kun je te maken krijgen met een investering die de capaciteit van je bedrijf te boven gaat.

Je hebt voldoende geld

Als je receptuur compleet is en er voldoende vraag is naar je product, lijkt het wellicht het ideale moment om op zoek te gaan naar een co-packer. Samenwerken met een co-packer brengt echter een flinke financiële investering met zich mee. Door gebruik te maken van de capaciteit van een co-packer, worden de kosten per eenheid verlaagd. Er zijn echter extra kosten verbonden aan co-packing waarmee rekening moet worden gehouden. 

Je begrijpt het proces van co-packing

Ben je momenteel nog niet klaar voor een co-packer? Geen probleem. Het is evengoed slim om alvast op te hoogte te zijn van het proces. Zo weet je precies wat er gebeurt op het moment dat je wel klaar bent voor een co-packer. Verschillende co-packers kunnen verschillende diensten aanbieden tegen verschillende prijzen. Als je precies weet waar je naar op zoek bent, geeft dit aan hoe dicht je bij een samenwerking met een co-packer bent. Praten met andere eigenaren van levensmiddelenbedrijven over hun ervaringen met co-packers kan een grote hulp zijn. Op deze manier kun je inschatten wanneer het rendabel wordt om samen te werken met een co-packer.