Ongeacht de branche speelt internationale logistiek via een internationaal transportbedrijf een rol bij de productie, verwerking en distributie van grondstoffen. Toeleveringsketens zijn kwetsbaar omdat ze afhankelijk zijn van veranderende klantbehoeften. Inzicht in de wereldwijde toeleveringsketen van je product is van cruciaal belang voor bedrijfsplanning. Dit omvat inzicht in de hoeveelheid bestellingen die binnen deadlines en levertijden kunnen worden verwerkt. Materiaalbehandeling en opslag zijn ook van vitaal belang. Om artikelen buiten het land van herkomst te verkopen, is tijdige, betrouwbare en kosteneffectieve verzending vereist.

Verzenden van goederen

Als je nieuwe markten wilt betreden, moet je eerst je huidige fysieke distributie van goederen beoordelen. Als je bijvoorbeeld goederen opslaat en bestellingen verzend vanuit een enkele magazijnlocatie in je eigen land, moet je de kosten berekenen voor het offshore bezorgen van een internationale bestelling. Je kunt nog steeds internationale bestellingen verzenden vanuit je eigen land. Je kunt ook gebruik maken van een betrouwbaar internationaal transportbedrijf om de efficiënte verzending voor jou te doen.

Transportmodus

Afhankelijk van je budget en levering, kun je kiezen tussen pakket- of vracht verzending, evenals lucht-, zee- of grond verzending om je artikelen bij de klant af te leveren. Om de beste keuze te maken, moet je tijd, kosten en betrouwbaarheid evalueren, evenals wat het beste werkt voor je marges. Afhankelijk vanuit welke locatie je de verzending maakt, omvat het vervoeren van een bestelling naar een overzeese locatie meestal verschillende transportmiddelen. Dit geldt met name als je te maken hebt met grensoverschrijdende verzending.

De transport procedure

Jij, als verlader, levert artikelen aan expediteurs. Ze werken samen met verschillende vervoerders om de beste verzendopties te krijgen via vrachtvervoer. De goederen worden vervolgens op vrachtwagens, vliegtuigen of schepen gezet en naar de uiteindelijke koper vervoerd. Na inklaring worden de artikelen gelost en overgebracht naar een aangewezen klantlocatie in de bestemmingshaven. Om er zeker van te zijn dat alles goed verloopt, controleer je de verzend documentatie dubbel. Je moet ook controleren of het product dat je levert voldoet aan de handelsnormen en -regelgeving van het land. Ten slotte is het van cruciaal belang dat je met je klanten communiceert over de verwachte leveringstermijnen voor de laatste kilometers. Je moet hen ook op de hoogte stellen van eventuele updates terwijl ze wachten tot hun product arriveert.