Je koopt vast wel eens iets op AliExpress om geld te besparen, omdat het in de winkels meestal allemaal veel duurder is. Het enige nadeel wat je soms hebt, is dat het heel lang duurt voordat het pakketje bij jou thuis is aangekomen. Maar hoe zit dit transportproces van je pakketje precies in elkaar? Hieronder leggen wij uit wat de verschillende stappen zijn in het transportproces. 

Naar de luchthaven

Als eerst zal het pakketje van de verzender bij zijn volgend vervoer moeten komen, meestal gaat een pakketje naar een luchthaven toe. Vaak is het vervoer naar de luchthaven een vrachtwagen, zodat hij meerdere pakketjes in één keer kan meenemen. Degene die deze vrachtwagen bestuurd kan verschillen, over het algemeen zal een lokale chauffeur de pakketjes brengen als de verzender verantwoordelijk is.

Douane 

Voordat jouw pakketje het vliegtuig in mag moet deze eerst nog langs de douane gaan. Er zijn namelijk strenge regels en wetten waaraan gehouden moet worden. Je hebt eerst bewijs nodig dat de goederen zijn ingeklaard, deze inklaring kan bijvoorbeeld geregeld worden bij Broekman Logistics. Wanneer dit allemaal is goedgekeurd is, is jouw pakketje klaar om op het vliegtuig te stappen.

Controle in eigen land

Wanneer het pakketje is aangekomen in het land van bestemming wordt er daar ook nog een controle gedaan. Alle pakketjes worden dan uitgeladen en onderzocht voordat zij verzonden mogen worden.

Naar bezorgadres

De laatste stap van het proces is het afleveren van het pakket bij jouw bezorgadres. Meestal wordt dit gedaan door bedrijven zoals PostNL of DHL. Je krijgt vaak een track en trace om jouw pakketje te kunnen volgen tot dat het busje bij jouw huis is aangekomen. Nadat jouw pakket een wereldreis heeft gemaakt, komt hij eindelijk aan bij jouw op de deurmat. 

Bij de AliExpress bestellen kan veel geld schelen, maar het duurt meestal wel lang voordat jouw pakketje is aangekomen. Dit komt omdat het transportproces van een internationaal pakketje veel langer is dan wanneer je iets in Nederland besteld. Zo moet het pakket eerst van de verzender naar de luchthaven zien te komen met een vrachtwagen. Daarna volgt er een controle bij de douane voordat het pakket op het vliegtuig mag. Verder moet het pakket ook nog in eigen land worden gecontroleerd. Als laatst neemt een vervoerder jouw pakketje mee en zal deze afleveren bij jouw thuis.